Om oss

Café Fontaine ligger vid Växjösjön och är ett litet café med stort hjärta!

Hos oss kan du njuta av ekologiskt kaffe, en rykande kopp te eller en svalkande dryck. Välj från vårt härliga utbud av smörgåsar, kringlor, bullar, kakor, tårta och glass. Vi bakar det mesta själva, men köper bröd från Urshultsbagarn.

Vi kan även erbjuda enklare luncher i form av sallad, grillade mackor och pannkakor. Vi har ett stort urval av laktos-, socker- och glutenfritt. Faktiskt vågar vi säga att vi har ett av de bästa utbuden av laktos- och glutenfritt i Växjö!

Café Fontaine samarbetar med Sia Glass och har ett brett utbud av både kulglass, pinnar och strutar. Under den varmare säsongen maxar vi antalet smaker och har alltid något extra gott på menyn! Sommartid har vi även mjukglass.

Historia

Café Fontaine startades 1992. Under åren har caféet drivits av olika föreningar, men det som utmärker oss är att det alltid drivits av en ideell förening i IOGT-NTO rörelsens regi.

Café Fontaine ägs och drivs idag av IOGT-NTO föreningen Visol. Sedan 2003 har Visol anordnat kulturcafé, vilket innebär musikcafé och konstutställningar. Berättarkvällar startades 2012.